Okrediterad?

Jaså, så man blev okrediterad i vår nyhetssändning, minsann. Tillsmmans med åtminstone två andra, tål att sägas.
Onödigt


Offentliga toaletter

En offentlig toalett måste vara den mest pinsamma institutionen som finns i hela världen. Inte nog med att man kan känna att man får presationsångest medan man sitter där (jag har aldrig riktigt vant mig vid tanken på att göra min sak inför publik), utan man måste också hålla igen, så att man om man mot förmodan faktiskt KAN göra sin sak inte gör den för... Högljutt, ni vet.

Men det värsta med de offentliga toaletterna är nog de riktigt asiga exemplaren. Kanske den inte blivit städad, eller så har någon gjort ett sjuttons ordentligt målarjobb i porslinsskålen. Men det värsta med de här byttorna är inte det att man upplever en extrem nivå av äckel om man råkar på en sådan. Nej. Det VÄRSTA är om man går ut ur det... välanvända... båset, och nästa nödiga person väntar utanför dörren på sin tur. Vad sjutton ska man säga? "Ursäkta, men det är inte jag som gjort det där där inne?"

Nej. Offentliga toaletter borde förbjudas.


Städ-dille

Hur klokt är det att städa lägenheten, mitt i natta? Särskilt som man ska upp klockan åtta på morgonen nästa dag.

Inte särskilt klokt, kom vi fram till. Men ren lägenhet, det fick vi.

Jeee...

Aftonkladdet är tillbaka!

Mediespråk

Så var då Mediespråk slut för den här gången. Första gången jag deltog i evenemanget, och nog var det intressant alltid. Blir nog gärna ett eller ett par år till.

Debatter i all ära

Det är något lustigt med debatter. Något särskilt. Något som har att göra med att två människor för något som börjar som en lugn diskussion, vilken därefter hettar till för att - i den bästa av världar - i slutändan leda till handskakningar och glada leenden. Oja, jag gillar debatter. Man kan argumentera och vara hur fräck som helst utan att behöva känna att den andre personen egentligen är sur på en själv, utan snarst på saken man föresträder.

Det här stämmer då inte ifall man diskuterar med personer med mycket extrema åsikter. Varför dessa i själva verket är roligare att diskutera med.

En god bit in i debatten med Personen med Extrema Tankar (hädanefter kallad PET) brukar följande sentens yttras: "Jaha. Du förtrycker min rätt att ha vilka åsikter jag vill?"

Nej. Givetvis gör jag inte det. Tvärtom, jag är glad åt att folk tycker och tänker olika, och jag är öppen för diskussion och debatt med människor av varierande åsiktsgrad. Det betyder däremot inte att jag behöver hålla med dessa. Än mindre behöver det betyda att jag tycker att personerna ifråga är särskilt smarta.

Om vi tar en fullblodsrasist som exempel. Jag håller definitivt inte med om det han förespråkar, men jag erkänner hans rätt att ha egna åsikter och är glad för att personen ifråga kämpar för det han tror på. Däremot kan jag i samma veva tycka att personen är fruktansvärt korkad som tycker som han gör, vilket jag gärna också påpekar. Inte så att jag säger "Voi vitto du är dum din sill", utan genom - voila - debatt, där jag med argument och motargument försöker krossa hans argument/motargument.

Detta brukar leda till uttrycket ovan. Jag ser det som en försvarsmekanism designad för att undvika svåra frågor, och kommer oftast efter en - just det - särskilt svår fråga.

En annan försvarsmekanism PET oftast tar till är personangrepp. Medan vanliga människor kanske inte uttrycker sig med de värsta möjliga kränkningarna gentemot motdebattörens person, kan PET mycket väl utbrista "Voi vitto du är dum din sill!" Då är det bara att tacka och ta emot, då det kan ses som en liten seger i debatten.

PET är också fullkomligt överkänslig för provokation och humor. Ett debattinlägg med lite mer provocerande innehåll resulterar oftast i en blandning av de två ovanstående försvarsmekanismerna. Kalla detta "PET ultimate fighting extravaganza", där han eller hon kvider ur sig det värsta de har på lager, alltmedan de hävdar sin egen rätt till åsiktsfrihet och fortsätter att bräka bullshit.



Varför då denna uppsats? Nåmen, det förstår ni väl? Efter ett påstående på en debatt idag blev jag kallad "Jävla idiot" av en meningsmotsåndare som inte tålde min provokation, varför jag i mitt stilla sinne skapade ovanstående lilla essä.

Nog kan man, alltid...

I flera månader har vi härjat om att vår DVD-spelare inte fungerar. Vi har undrat hur sjutton det kan komma sig, då digi-boxen funkar som den skall, tv:n är i (nåja) toppskick och spelaren ifråga fungerar då vi kopplar den till en annan tv. Härom veckan insåg jag problemet, efter att ha gjort en massiv omkoppling av alla sjuttiotusen sladdar som gömmer sig bak elektroniken.

Jag hade inte DVD-kanalen inställd på tv:n.

Nolot, eller vad?

Hata Scream

* Ett mycket enkelt sätt för skräckfilmer att inte skrämma tittare är att referera till sig själv som en film, eller skämta om hur usla andra skräckfilmer och filmuppföljare är.
* En mördare som hälften av tiden springer in i väggar och andra tidshalvan får saker kastade på sig är inte skrämmande. Srsly. Hur sjutton får du livet av folk, egentligen?
* Som om det inte räckte med att mördaren är en inkompetent bastard  är personerna i filmen minst sagt korkade. Shit: en film om en mordvåg går på bio - några ungdomar blir mördade - du är ensam hemma -  du hör konstiga ljud - du får ett samtal som slutar med att uppringaren vill ta livet av dig. Vad gör du? Flyr du? NEJ, du stannar i ditt hus, låser in dig och försöker ringa vakten! Fucking helvete, du FÖRTJÄNAR att dö, b*tch!
* Inte nog med att karaktärerna är tappade bakom en vagn; man känner ingen som helst sympati med dom. Man ÖNSKAR nästan att mördaren ska ta livet av dom. Snälla, gör det nu redan, så att lidandet förkortas. Ja, vårat, alltså.
* En film som inte vet om den ska vara en mindre lyckad deckargåta, sämre producerad skräckfilm eller  angstigt tonårs-highschool-kärleks-drame-komedi-shit är inte bra. Aldrig. Någonsin.
* Åh, och som journalist: Gale Weathers. Vilken kvinna. Hon är arrogant, känslokall, bitchig, divig, går på som en fucking ångvält utan MINSTA etisk känsla i kroppen - och hon är ÄNDÅ en stjärnreporter? Fan anamma, jag MÅSTE ju bara lyckas i en sådan branch!

Summa sumarum: Jag hatar Scream. Särskilt tvåan. Dö, nu redan!

Omertá II - Vendetta

Pistolskott i fjärran. Som irrande kalla regndroppar träffandes asfalten med skarpa smällar. Tillsammans med skriken av bildäcken och jämmern av de döende bildar de en slags förvriden symfoni, uppskattad endast av de som frodas i andras misär. Vasa har hört denna musik spelas tidigare. Hon minns alltför väl händelserna för tre år sedan.

I blodet av sina fiender stod Saarifamiljen kvar bland de mutilerade kropparna av vad som en gång var Fists of Osthrobothnia. Segerns belöning; dominans av all brottslig aktivitet i staden. Allt styrt av don Harri Saari och dennes underbossar och soldater. Familjens motton; lojalitet, tradition och heder. Dessa levnadsregler är vad som gör la famiglia stark.

Men ett nytt kriminellt element har äntrat scenen. Snabbt och disciplinerat opererar de i hemlighet. Ingen utomstående vet vad de planerar, men de som kommer i deras väg måste vika undan eller gå under. En kollision mellan Saari-familjen och den nya aktören, den som kallar sig Firman, är oundviklig. Och ingenting kommer någonsin mera att bli som det var förut.

Av alla pistolskott är det ett som slår mer slutgiltigt än andra. Som en falsk klang som rispar symfonin och ändrar alla stämmor till oigenkännelighet. En viktig man med kontakter faller död till golvet i sin lägenhet. I hans blod skall nya noter skrivas.

Detta kan ej tillåtas. Detta får ej gå ostraffat. Det finns endast ett svar på sådan vederstyggelse:

Vendetta.


Omertá II - Vendetta. Ett maffia-lajv av Westflow productions och the Brotherhood! Vasa, Finland, April 2009

Och bara för att:

Bomba skiten ur dom bara! :D

Jo, alltså...

Jo, alltså, jag vet att jag skrivit mycket om Israel-Palestina-konflikten på sistone, och jag vet likaså att det jag skriver här inte betyder ett fucking jota i det stora hela, då jag bara är en ynklig bloggare och de är långt borta, mycket mäktiga och icke i stånd att förstå mitt språk. Men: Snälla, rara Israel och Palestina: Skärp er.

Våld löser inga konflikter. Tvärt om: Det gör saken värre. Då Hamas bombar Israel bombar Israel Gaza och dödar många människor, varför de civila blir arga (och varför, kantänkas?) och detta föder hat, som föder hämnd, som föder mer våld. Det är en ond cirkel!

Nej, fred nås om element som föder extremism tas bort - dvs, om fattigdom, nöd och korruption bekämpas och om ett tryggt samhälle byggs upp. Ja, och så kunde det ju hjälpa om båda sidorna slutade skjuta på varandra, också.

Ett litet hejhej till Mannen Som Kollade In Min Blogg. Välkommen åter bara! Jag KAN vara saklig ibland, bara jag vill och orkar. Och lite lärd är jag allt... *grin*

"Life is like a box of chocolates..."

Ah, Forrest Gump, min hjälte!
Reportrar: "Varför springer du? Springer du för världsfreden, för kvinnosaken?"
Gump: "Jag kände bara för att springa."

Jag har aldrig tidigare sett Forrest Gump. På allvar. Men bra var den, i alla fall. Och jag fick en sån oerhörd lust att springa...

Men nu skall jag springa till sängs.* Ny skoldag imorgon. Tack för att ni läste världens kortaste och mest intet-fucking-sägande inlägg någonsin - vi ses imorgon!

*= Se där; jag övar mig på dåliga åsnebryggor! Alltid bra att kunna.

Fuck...

Jag älskar berusad.org. Särskilt medlemmarna på communityn. Särskilt de som kommenterar de nyheter som communitiens crew vaskar fram. Förutom "hande ji domb i huve" eller "hede suuger" är "jaha" den vanligaste kommentaren.

Sätt in en nyhet att jorden går under och svaret blir högst antagligen "jaha."

Intressant att notera, förresten, är att en Kvinna Härifrån Österbotten som gillar att sjunga och liknande får stor medieuppmärksamhet. Detta, som för vissa kan anses som ytterst normalt, anses av somliga vara "oräjdigt." Då de flesta normalt funtade människor är glada över att det går bra för en annan individ är vissa istället såväl avundsjuka som missunnsamma.

Gör något själva, då, om ni vill bli kända. Vill ni inte bli det så skit i er jäkla Jante-lag och var glad för människan i fråga, dammit!

En bild säger mer än typ tuusen ord

I brist på bättre - och för att jag nyligen (åter)upptäckt infoga-bild-verktyget, så ger jag er Kimi - the hamstercat!


Men fucking helvete!

Ska det behöva ta 20 jävla minuter innan ett inlägg publiceras? Hallå, blogghelvete, reagera!

_________

Och så, så gjorde bloggen så. "Månadens grejs - december" finns nu i bloggen bara ni scrollar ner liite, lite, pikulite.Tack, söta bloggulle, pusi pusi!

Månadens grejs - december

Okej, efter dagens begravning - då Annas gudfar lades till den sista vilan - skall jag försöka tänka på annat och prestera en något försenad Månadens grejs-lista. Den lyder som följer:

MÅNADENS GREJS-listan!
Månadens mätmått: Kloakluckor.

Månadens Fiilis: Med stress, trötthet och fucking sjukdom dagen efter julafton kändes december månad inte riktigt så bra som den kunde kännas, faktiskt. Undrar varför? EN kloaklucka av tio
Månadens duun: Såväl arbetet med pampone-filmen som förberedelserna inför julfesten. Herre min tid vad mycket jobb, och även om det förvisso var givande var det nästan för mycket ibland. Fem kloakluckor av tio
Månadens outfit:

 
Från den fantastiska
Soldatuniform med tillhörande grismask. Väldigt chic i vintertid. Åtta kloakluckor av tio
Månadens Kulturyttring: Juice Leskinen - Sika. En låt som verkligen förklarar julens glädje. Åtta kloakluckor av tio
Månadens replik:  "...Okej, katten har feber." Jag, efter samtal med veterinären. Sju kloakluckor av tio
Månadens bästa: Den vita julen. Skönt som omväxling! Sex kloakluckor av tio
Månadens värsta: Även om stress i juletid är paha var det sjufalt värre att Annas gudfar dog. Nå, han slapp sin sjukdom och har nu frid. R.I.P Sten-Erik, du är saknad. *ingen betygsättning*

Totalantalet Lemurer: 35! Poängen sjönk drastiskt från november månads mätning. Vi får se vad det nya året för med sig. "Spännande", "spännande"...