Omertá II - Vendetta

Pistolskott i fjärran. Som irrande kalla regndroppar träffandes asfalten med skarpa smällar. Tillsammans med skriken av bildäcken och jämmern av de döende bildar de en slags förvriden symfoni, uppskattad endast av de som frodas i andras misär. Vasa har hört denna musik spelas tidigare. Hon minns alltför väl händelserna för tre år sedan.

I blodet av sina fiender stod Saarifamiljen kvar bland de mutilerade kropparna av vad som en gång var Fists of Osthrobothnia. Segerns belöning; dominans av all brottslig aktivitet i staden. Allt styrt av don Harri Saari och dennes underbossar och soldater. Familjens motton; lojalitet, tradition och heder. Dessa levnadsregler är vad som gör la famiglia stark.

Men ett nytt kriminellt element har äntrat scenen. Snabbt och disciplinerat opererar de i hemlighet. Ingen utomstående vet vad de planerar, men de som kommer i deras väg måste vika undan eller gå under. En kollision mellan Saari-familjen och den nya aktören, den som kallar sig Firman, är oundviklig. Och ingenting kommer någonsin mera att bli som det var förut.

Av alla pistolskott är det ett som slår mer slutgiltigt än andra. Som en falsk klang som rispar symfonin och ändrar alla stämmor till oigenkännelighet. En viktig man med kontakter faller död till golvet i sin lägenhet. I hans blod skall nya noter skrivas.

Detta kan ej tillåtas. Detta får ej gå ostraffat. Det finns endast ett svar på sådan vederstyggelse:

Vendetta.


Omertá II - Vendetta. Ett maffia-lajv av Westflow productions och the Brotherhood! Vasa, Finland, April 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback