Radio x3m

Jag var nära att sätta... Ja, NÅGONTING i vrångstrupen då jag hörde om Rundradions storslagna planer för den finlandssvenska ungdomsradiokanalen Radio x3m. Nedläggning, pang bom, ner i byttan. Grundläggande fakta i det här fallet är att JA, Rundradion har dålig ekonomi och behöver jämna ut den. MEN det finns endast två (2) finlandssvenska radiokanaler, och då ska man väl fan ta bort den ena, då. Den som ungdomarna, de som är, så att säga, framtidens hopp för Rundradion, lyssnar till.

Rent objektivt är det ett jävla dumt förslag att ens fundera på att lägga ned x3m. Kanalen är populär, bland sin egen målgrupp, det vill säga. (Jag såg statistik som visade att bland samtliga finländska kanaler låg de båda finlandssvenska på en mycket sorglig sistaplats, vad gällde lyssnarantal. Men som, hallåå, minoriteter??) Som jag nämnde tidigare är x3m en (DEN) finlandssvenk(a) ungdomskanal(en)
och att lägga ned den borde väl rimligtvis skära bort ungdomarnas totala intresse för Rundradion och Public Service. För att då inte tala om det rent kulturella. Under de 10 år som x3m har existerat har den bidragit rejält till den finlandssvenska identiteten. Att ta bort den nu vore bara dumt, och kommer definitivt att resultera i höjda röster som skriker "finnarna vill döda alla finlandssvenskar!" Vilket i och för sig är lite roligt då det, enligt vad jag vet, är en FINLANDSSVENSK som vill döda x3m.

Rent subjektivt tänker jag sluta betala tv-licens den dag x3m läggs ned. Pang, bom, ned i byttan.