*bitchslappar sig själv*

Vakna till liv nu, perkele. Aktivera dig. Gör något.

Men neeeh... Jag tror jag ska ta en kaffe till först...

Ut på lajv

Jepp, nu sticker jag. Kommer tillbaka på söndag någon gång. Catch ya laters, homies - nu ska jag fucking LAJVA!

Rockperry - slutrapport:

Fan. Inte igen.

Nä, på allvar.

Rockperry var - och här ber jag om ursäkt för en jäkla tom kommentar - helt ok, verkligen. Trots fruktan för (och i vissa fall förhoppningar om) regn sken solen från en klarblå himmel* och artisterna gjorde sitt bästa för att underhålla oss besökare. I vissa fall klarade besökarna av att underhålla sig själva, också, detta främst tack vare medhavna och intagna preparat av mer eller mindre statligt godkänd natur.

Jag sitter nu här och försöker formulera mina tankar i ord, men inser att det enda rätta sättet att beskriva och bokslutera för Rockperry anno 2008 är att göra en lista.

Bästa artist:
För mig, som är hårt Klamydia-smittad (NEJ, inte så som ni tror. Googla Klamydia, finsk musikgrupp för perkele!) var deras spelning självfallet den allra bästa. Klassiker såsom "Pohjanmaalla" och "Ota vaatteet pois" spelades, och avslutningen i form av "Mä lähden himaan" var ju underbar.

Årets frisyr:
Tanten med gulgröna rastan, definitivt. Även Amorphis-sångaren med sitt Rapunzel - hår var en ganska klar kandidat till titeln.

Årets paparazzi:
Anna, utan tvekan. Bwoy, vilka bilder hon tog.


Årets fyllo:
*information overload*

Årets spontana moshande:
Jag och random full finne. Children of Bodom gör konstiga saker med människor.

Årets armbåge:
Den som träffade Anna i nyllet under nämnda bands spelning. Fuck you, random metal-head. Slå mig före du slår min fästmö!

Årets sugmärke:
Det jag fick av Jonny. Tack, det var skönt.

Årets replik:
"...Ja mansikka-karnevaalissa heidän nimensä oli Hilloween..." 
-Presentatörens Helloween-skämt.

Årets lista:
Den här, helt säkert.

*=Det mest använda uttrycket någonsin?


Semester

Sådärja, då har PaxY-BwoY fått semester, sådär riktigt på riktigt. Nu sitter jag här hemma och fjärtar och stirrar i taket, som min småkusin så passligt uttryckte det - det vill säga, från att ha haft massor att göra har min to-do-list plötsligt krympt avsevärt.

Nå, helt utan att göra är jag ju ändå inte. I helgen är det ju världens lajbans i staden där jag bor (Vasa) då det årligen återkommande fenomenet Rockperry slår upp sina portar. Rockfestivaler är morjens. Sedan kommer ju årets storlajv, och jag har ännu inte alla grejor klara. Så saker att göra har jag allt.

Ja, sedan så underkändes min bil i besiktningen. Igen. Så nog fan har jag att göra där, i alla fall. Och 20 euro skall de ha, besiktningsmännen, för att se att jag fixat en stötdämpare. Nå, bättre än ifjol, iallafall, då de skulle ha 14 euro för att se att jag bytt däck....

And By God...

Låtom folket samlom sig omkring och bevittna miraklet! PaxY och AnnA har en REN lägenhet! Efter åratal (nåja, ett par dagar) av slit ser vi nu resultatet! ... Eller, eh, ja, vi SER resultatet. Vi ser att vi har en lägenhet, och inte Stormossen två.

Jag kom förresten på en sak, med tanke på vår... Eh... ganska så abnorma förvaringsteknik. Denna, vilken visar sig fungera väldigt bra ända tills vi behöver de saker vi förvarar, går ut på att kasta allt under sängen. Nåväl.

___________________

Låt säga att det är framtiden. Det har gått superfucking många år, och mänskligheten utför arkeologiska utgrävningar för att se hur civilisationen såg ut innan Det Stora Sammanbrottet kom. Således gräver sig några modiga arkeologer ned under jordytan (som befinner sig cirka 50 meter ovanför dess nuvarande position) och bryter upp dörren till - you guessed it - det som var vår lägenhet.

Modig Arkeolog 1: "Wow, kolla på det här! Vad tror du det var? Jag tippar på ett tempel för dessa lågt stående varelser! Se bara på alla bilder på väggarna. 'My... Ch-ch-chemical... Romans?' Helt klart någon form av gudom."

Modig Arkeolog 2: "Jag tror nog snarare att detta var en form av boplats. Se bara på möblerna. Där, som exempel, ser du något som kallades 'säng.' Det innebär att vi befinner oss i ett 'sovrum' som var någon form av sovkammare. Ibland fungerade det också som reproduktionsrum."

Modig Arkeolog 1: "Du har säkert rätt. Låt oss se under sänge... eeh... Kom och kolla på det här."

Modig Arkeolog 2: "Herregud! Vi har haft fel båda två! Det här är helt klart en slutförvaringsstation för radioaktivt avfall! Vi måste ut härifrån, nu!"

Modig Arkeolog 3, Som Stått Stilla Och Tyst Men Nu Ger Ifrån Sig Ett Tecken På Liv: "Bluuuuuärrrrgh!"

__________________________

Ja. Man tänker på allt möjligt när man städar.

Humor!

Orkar inte säga nå't egentligen. Skattar för mycket.

Det bränner i halsen!

"Hej alla barn nu blir det barnprogram!"

Med tanke på vad mitt inlägg skall behandla var rubriken kanske inte särdeles passande, men jag kan sannerligen tro att det var så det gick till. "Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu vad farbror Halvar tar fram, jo ett foster, moral och en videokanon, så har vi gjort en abortlektion."

Not got a clue what I'm talkin' 'bout, ey?
Well, check this out!

Alltså, i korta drag: Vi har en synnerligen omskriven präst, som gillar "the old ways". Denne konservative man (well of course he's a man!) visar en film från en abort på ett skriftskolläger, och alla är SÅ upprörda. Inte minst han själv, för "Jag har ju inte gjort nå't fel, buhu!"

Jag vet inte hur mycket mer jag kan säga om den här saken. Det var fel. Jadda. Det orsakar känslomässiga trauman hos ungdomar som redan "been there, done that", det vill säga av en eller annan orsak redan gjort abort. Jadda. Man skall inte endast basunera ut sin egen åsikt, utan försöka ge en objektiv bild av verkligheten, och se - pedagogik. Jadda. Allt detta har sagts i medierna redan, och människor med sunda förnuftet i behåll inser ju sanningen i de här påståendena. Ifall man nödvändigtvis skall undervisa om dessa saker BÖR man gå försiktigt fram, då ämnet - särskilt för vissa - är så "hett." Att svavelosande påstå att alla som gör abort hamnar i helvetet för att därefter visa en synnerligen blodig film är kanske att gå lite för långt. Bara lite.

Faktum kvarstår dock. Käre kaplan Halvar Sandell: Vad sjutton tänkte du med?! Eller snarare, vad sjutton tänkte du PÅ? Var det budet "älska din nästa såsom dig själv" som fick dig att - i kärlek till barnen, givetvis - visa en film som bara är SNÄPPET värre än "den där "här är din biff" - kampanjen? Är det av samma kärlek som du kan tänka dig att visa en autentisk avrättningsfilm under en föreläsning ifall debatten skulle handla om dödsstraff? Hans ord, inte mina. Eller var det av hela den där "Var snäll och ödmjuk och vänd andra kinden till och var allmänt trevlig mot alla" - grejen, vilket i alla fall är MIN bild av vad kristendomen handlar om? För verkligen, jag kan inte se minsta spår av det i ditt handlande. Ville du skapa debatt? För verkligen, ditt tilltag var ungefär lika förfriskande för debattkulturen som att påstå att meningsmotståndaren är nazist.

Och jag tycker att en sak är så förbannat rolig. Jag uppskattar olika åsikter, självklart, men människor med synnerligen extrema åsikter - inga namn nämnda, eller vad? - gillar att predika sin egen syn som den enda rätta, håna och förlöjliga alla andras åsikter för att därefter, då omvärlden biter dom i rumpan, predika förståelse och åsiktsfrihet? Ack ja, det är ju SÅ man för debatt, eller vad?

Jag vill avsluta med att påpeka följande. Detta är ett synnerligen extremt fall av konservatism-sjukan. ALLA är inte sådär. Jag ber er att undvika generaliserande meningar som "Ja, sådär är alla kristna" för faktum är ju att så inte är fallet.