The Hangö

Idag, då man ligger hemma med förkylning då resten av gruppen filmar i Närpes, kan man göra en sammanfattning av hur Hangöresan EGENTLIGEN var.

Den var, EGENTLIGEN, helt ok.

På måndag eftermiddag begav vi oss iväg från Vasa. Vi var jag, Harald, Ida och vår lärare - Ursäkta, Mentor - Jonas. Resan ner kan egentligen sägas vara händelselös, men redan då vi lämnat Närpes bakom oss hade vi uppnått en helt ny nivå av dålig humor. Den skulle, skulle det visa sig, endast sjunka under resans gång.

Vi checkade in på Hotel Maja (Gräddnos) i Finlands Soligaste Stad, (The) Hangö. Detta efter en resa där Mega Dance -94 och Poke My Face (Lady Gaga - Pokerface) avnjutits. Efter en rejäl pizzaportion och lite nödvändigheter från närmsta Sale började vi planera bilder. Redan då var jag helt übersjuk.

Dagen därpå började vi filma. Klockan 9 på morgonen trängde vi oss in på puben "Grönan" (klockan 9 på en krog, otroligt) och träffade vårt första intervjuoffer. Klockan elva var det dags för nästa intervju.

Stressen hade tills detta hållits borta, och trots vissa personer vi stötte på var stämningen god. Nya bevingade ord myntades, såsom "att bli fysiskt våldtagen" och "epilepsi". Då fick vi ett samtal som definitivt förmörkade himlen en stund, och vi fick first-hand lära oss hur jävligt det ibland kan vara som journalist då FOLK JU SÅ GÄRNA MISSFÖRSTÅR VAD MAN SÄGER. Caps lock.

Nå, kraftigt försenade på grund av missförståndet gav vi oss iväg mot Ekenäs för den sista intervjun. Här kom vi in på resans verkliga (superroliga) bottennapp - Döda-rektorsskämt, incestskämt och rasistskämt. Den politiska inkorrektheten var så kraftig att vi ibland blev tvungna att säga ajaj, då våra öron blödde för mycket.

Polis intervjuades i Ekenäs polisstation, och eftersom han var så Clint Eastwood av sig räddades vår resa. Fången som reagerade med ett "aha, ok" på att han blev tvungen att stanna ännu en natt i butkan  var bara bonus.

Hemresan, som slutade ungefär kvart över elva på natten, ägnades totalt åt världens bästa (sämsta) skämt. Sällan har ett par snattade karelska piroger varit så roliga som då.

All in all: Jag har valt VÄRLDENS bästa yrke. Period.

"Vet du vad som är rött, silvrigt och kryper mot väggen? En rektor med gafflar i ögonen."
"Vet du vad som är rött, grönt, silvrigt och ligger vid väggen? Samma rektor tre veckor senare."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback