ESCrapp

Nu, då Det Där Musikevenemanget Som Alla Talar Om är över för i år är det väl hög tid för en summerande diskussion. För, ni vet, en så här viktig händelse kan man ju inte undgå att tala om, länge och väl efteråt. Märk bara den lilla gnuttan av drypande sarkasm.

Jaså, Ryssland vann, och tydligen för första gången någonsin. Gratulierar bare. På ett vis kunde man ju inte vänta sig annat, då landet tydligen öst in hela statskassan i sitt bidrag. Intressant, i och för sig, då landet som är så rikt, så rikt, anser sig ha råd att kasta pengar på det där och inte på att ge mat åt, åh, 90 procent av landets befolkning? Men nej, man får ju inte blanda politik med Eurovisionen, varför vi droppar det där ämnet nu. Ryssland vann, och gott så. En sexigt barbröstad hunk tillsammans med världsbäst skridskoåk, violonspel och Timbaland slår ju aldrig fel.

Det jag främst vill tala om i det här inlägget är röstningen grannländer emellan. Jag levde nämligen i den villfarelsen att Eurovisionen var en musiktävling, där hela Europa kom samman i en fest av glädje, sex och gamman. Jag trodde INTE att det var ett blodigt slag där grannländer ingår oheliga allianser med varandra för att rösta fram det "bästa" bidraget. Jag trodde inte heller att schlagermänniskorna kunde vara så jävla paradoxala att de till en början bittert ondgör sig över svågerpolitiken som råder i Eurovisionssammanhang, för att i nästa andetag fråga sig varför deras grannländer inte röstade på just DERAS bidrag. Ja, jag tittar på er, Sveriges kommentatorer.

Point is: Detta är en musiktävling. Således bör väl den bästa låten vinna, eftersom det är just det som skapar benämningen musiktävling. Dessutom är ju politik så förbannat förbjudet i Eurovisionssammanhang. Så varför o varför skapar ni (obestämd bestämning som syftar till samtliga onda makter bakom schalgerhelvetet) er egen twistade form av politik, då?

I samma veva kan man ju fråga sig varför alla ska bittert oja och voja sig över resultatet veckor efteråt. Ja, land N vann. Det gjorde inte ert land. Ni ställde upp i ett evenemang där den bästa låten skulle utses, och så skedde också, och därav det jävla epitetet musiktävling! Så släpp det där nu, för helvete. Ifall ni önskar göra så, så satsa era krafter på att skapa en låt, gjord av samma kärlek som till det N:ska imperiet. Se för Jesse namn till att det är just ni som står på högsta prispallen nästa år. Men sluta klaga över resultatet då det väl är över, för alla LeMans-människor vet ju vad som blir resultatet av det. Men nej, samtliga länder i Europa gör inte så, utan de tillbringar väsentlig tid till att bannas över vem det nu än var som vann och klaga över att inte just de vann. I samma andetag brukar de också förutspå Eurovisionens död, för den kommer ju alltid då inte just DE vinner, med deras fenomenala låt som, ärligt talat, låter exakt likadan som alla andra låtar. Förbanne ändå.

Till sist vill jag påstå en enda sak:

With a hii hii hoo and a hii hii hey!
We're hoisting the flag to be free
We will steal the show, Jolly Rogers go
We are wolves of the sea
Jag älskar den låten. Punkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback