Kor=roten till ALLT det onda?

Ibland blir jag verkligen förvånad över människornas dumheter. Tänk er följande scenario: Vi har en värld, som är i nävarna på en stor fet klimatkris. Alltför mycket koldioxid och liknande gaser i luften, ni vet. Människorna, som sitter där i sina smogindränkta städer, tänker för sig själva: "Vad månne vi kan göra för att förhindra det här?" Och sedan väljer de det naturligaste alternativet; Det vill säga, de skjuter bort all skuld från sig själva och går istället åt djuren.

Osannolikt? Nej, tyvärr. Det har hänt.

Korna är alltså beskyllda (?) för att orsaka 40 % av hela växthuseffekten. De producerar alltså metan via "avgaser" och detta orsakar då klimatkrisen, enligt forskare. Det sjuka med det här är inte bara det faktum att kor har funnits i all värld, medan den enorma mängden fabriker, bilar, flygplan, sprayburkar och så vidare bara har funnits en kort tid. Det sjuka är inte heller bara det att vi människor så gärna förskjuter skulden från oss själva till något annat, så länge vi inte behöver avstå från vår lyx, våra bilar och vårt överflöd av materiella saker. (Åh, och för allt i världen, så länge vi inte behöver betala dyra pengar för att rena upp miljön, eller stänga fabriker) Det sjuka är inte heller det att vi nu tydligen skyller växthuseffekten på ett djur och dess fullkomligt naturliga reflexer; ett djur som varken förstår vad vi talar om eller, för den delen, kan göra något ÅT det vi talar om. Det är inte heller det att man inte kan låta bli att ställa sig frågan "om det stämmer då?" Vad händer då? Ska vi skjuta korna? Förbjuda dem att prutta? Inrätta katalysatorer eller straffavgifter?

Nej, det sjuka är att jag för cirka ett år sedan läste/hörde ett skämt om just detta - att kors fjärtar kunde förorsaka klimatkrisen. Guess it turned out to be true, then.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback