Tv-star, tv-star, ooohoh...

Nu är då äntligen (?) den långa, långa, lååånga tv-kursen slut. Två fabulösa program vid namn "Fokus" blev det, och förhoppningsvis sänds de i FST5 i något skede. 

Fick under den här kursens gång prova på en väldans massa saker. Allt från att resa runt Finland och berätta incest-skämt, till att läsa in spikar, till att sköta ljudet... Allt var nog helt kul, men den viktigaste lärdomen var nog ändå att man sällan klarar sig utan samarbete. Därför: TACK, gruppen, för den här tiden tillsammans! Ni var typ tuusen gånger bättre än... Ja, något.




Vår grupp, i soffan: Peter "Peter Petrelli" Petrelius, Calle "Gris-otto" Långkvist, Annika "Bord'man" Bodman, Nathalie "Chefen" Rönnberg, Harald "Holger" Grönstrand, Ann-Catrin "Anka" Granroth, Fredrik "Kenneth" Westblom, Ida "Phyllis" Haapamäki, Pia "Bya-Nytt" Backman, Sofia "Såffi" Nygård.
Längst fram: Andréa "Kea" Högberg och Malin "
Mymomentof" Nyman.


Hur kan man VARA så trött?

På riktigt. (Och jag SKA fucking sluta använda det där uttrycket snart.) Hur kan man vara så trött? Idag somnade jag för första gången någonsin i skolan. TRE gånger. Och Malins "Du ser ut som om du sålt smöret och tappat pengarna" var en rätt så bra beskrivning - för jag var JÄVLIGT trött idag.

Tja, varför? Jo, vaknar man klockan 4 och omöjligen kan somna om, DÅ är man trött.

Här var jag ganska trött, också. Bild från inspelningen av vårt tv-program. I fängelse, tydligen.


Roliga repliker från lajvet:

Scen 1:

Jonny står utanför Rewell Center, iklädd sin maffiamundering, vilken inkluderade en svart lapp för ögat. Två små killar går förbi.

Kille 1: "Såg du den där? Han måste ha varit en pirat!"
Kille 2: "Nej, han var nog en maffia!"

Scen 2:

Jag skall dela ut mat åt spelarna, och kommer in i en lägenhet som en cateringfirma-anställd:

Jag: "Hej, det var beställt mat till den här lägenheten."
De: "Kom in, kom in!"
Jag: "Åh, vilken fin lägenhe..."

Därefter blev jag nedslagen. Och torterad. Och maten, den ville spelarna INTE ha.

Scen 3:


Gammal gubbe: "Upp med dig! Det här är ett hyreshus, och så där får man INTE göra!"

Don Harri (ledaren för maffia-familjen Saari) hade just blivit dödad, och spelaren låg i hissen i huset där de befann sig då den gamla gubben kom gående. Bara för liket att pallra sig upp då......


Omertá II - Vendetta. Bokslut

<FILE>
<OMERTÁ>
<THANKS>

Ett tack till spelarna, som fullföljde vår vision till sista blodsdroppen.
Ett tack till Vasa stad, som inte kallade polisen på oss trots att vi dog på öppen gata.
Ett tack till spelledarkollegerna, då ni är så jäkla bäst.
Och ett tack till Tuomas och Keke, för att ni knockade matleveranskillen och sedan frågade om det verkligen VAR matleveransen.

<SAVING FILE: OMERTÁ>
<CLOSING>
<OVER>

It's on!

*slår sig för bröstet*

Såå, spruut!

In the words of the Great Muminpappan.

Omertá imorgon!

Yes to death penalty?

Hittade en sida idag. Sidans skapare har tydligen, som den fantastiska* jurist han är, skapat en online-bok där han utförligt redogör för varför "mördare" och "våldsverkare" ska dödas, inte stödas.

Intressant, i och för sig, att någon faktiskt tar sig tid att arbeta fram ett långt dokument och lägga upp det på nätet. Man kan väl, i bästa fall, se det som en motvikt mot modebloggar, typ. Men dödsstraff? Come on, av alla satans företeelser att skriva om valde du DET? Ursäkt, herr sidoskapare, men du har gått fel. Medeltiden ligger ditåt.

Dagens fråga: Dödsstraff. Hiss eller diss?




* Fotnot: Jag var ju, givetvis, sarkastisk. Förlåt mig, herr "hänga folk i baren."

Dagens länktips:

Den mest oberoende nyhetssajten EVER! Eller, ja, det påstår de i alla fall själva. De påstår, enligt sin egna lilla "About WND"-sektion, att de är

an independent news company dedicated to uncompromising journalism, seeking truth and justice and revitalizing the role of the free press as a guardian of liberty


Well, THAT'S freaking funny, med tanke på att deras innehåll nog mer lutar åt det starkt högerkonservativa hållet. Det blir mer tydligt då man ser på deras scoop (som av dom kallas "Hey Martha", från "Hey Martha, listen to this"):


Med mera.

Så vad ska man säga? Fin sida så där överlag, kanske, men sedan undrar jag febrilt hur man kan kalla sig själva "oberoende och sanningssökande", då man så tydligt tar ställning för en viss ideologi och hård-viklar ALLA juttun så dom passar? Och det som VERKLIGEN fick min klocka att ticka var då en ass-mouth till "reporter" påstod att USA egentligen gjort något BRA i Latin-Amerika under det Kalla kriget. Nu undrar jag, om det gör mig till en fucking kommunist om jag tycker att den här sidan var det värsta jävla höger-skräp jag någonsin fucking LÄST?



Nej tack till WND, säger jag.

The Pirate Bay, eller "Hjälp, han våldtog min fil!"

Givetvis inser jag, på något plan, att det är fel att ladda ned musik helt gratis. Jag är en vuxen människa, ni vet, och jag förstår nog det där att IF "jag laddar ned musik gratis" THEN "Rik skivbolagsdirektör får inte råd med den nya mercan." Typ.

Skämt åsido. Nedladdning av filer ÄR stöld. Slutdiskuterat. Så ja, alla ni som tänker "Men inte är det ju det" och "Det är ju en så liten fil" och "Det är ingen skillnad om JAG gör det, då alla andra också gör det..." Nej. Så funkar det inte. Laddar du ned en ny låt gör du det utan att betala för dig (åt låtens upphovsman, that is) och tekniskt sett begår du ett brott.

Men, för den delen, det gör våldtäktsmän också.

SÄRSKILT sådana våldtäktsmän som, tja, vad vet jag, blir friade för att offret tog livet av sig?

Ställer man DET straffet i jämförelse mot Piratbukts-killarnas straff, och ställer vi sedan BROTTEN mot varandra... Så, ja, nog märker man vem samhället EGENLIGEN borde kastrera. Bildligt talat, alltså.

Sedan inser jag också hur sjukt det är att vi har tekniken, men inte får använda den. Så visst kan jag hålla med de som säger "ja, men det är inget brott blablabla...", för vad kan man egentligen GÖRA? Så mitt förslag är att göra tekniken laglig. Ge en viss procent av internetkostnaden åt skivbolagsguruna, om ni så önskar. Åh, och åt artisterna också, för den delen. Men att förbjuda en teknik som redan finns, och som används... Det är bara FÖRBANNAT dumt.

Mid-blog-crisis

Fuck.

Mitt inne i min "bloggarkarriär" - som blivit ett SÅNT modeord på sistone (tack som fan, kändisbloggare) - inser jag att jag går ner längs fel väg. Vad sjutton håller jag på med egentligen?! Stanna, lägg i backen och retirera.

Jag skulle ju aldrig börja skriva en "personlig" blogg. Jag skulle aldrig skriva om mode (nåja, det gör jag ju inte, men ändå) och Vad Jag Åt Till Frukost. Jag skapade en blogg blott och bart för att skriva roliga, intressanta, tankeväckande och gärna provocerande inlägg. Jag ville skriva VETTIGA saker, och inte en massa jäkla dravel! Vilket jag har gjort på sistone.

Nå, nu ska det bannemig bli förändring!

Jag skall göra en brutal omarbetning av min blogg, börjandes med inläggen. Jag skall helt enkelt skriva roligare. Humor är min konstform, och jag gillar att skriva, så varför inte göra detta? Vardagsbetraktelserna finns kvar - då bloggens namn ju antyder sådana - men de innehållslösa inläggen ska från och med nu försvinna.

Först och främst ska jag från och med nu skriva roliga, och intressanta inlägg om... Ja, allt.

Åh, och ja: Jag vet att jag ibland skriver provocerande. Nåväl, här kommer nu världens Disclaimer:

Jag menar oftast inte all den skit jag häver ur mig!

Jag sitter inte här och drar en massa lögner, om ni tror det, men jag överdriver ofta mina åsikter bara för att få fram min poäng. Jag är långtifrån (alltid) så arg som jag ibland låter, men ibland får "rantande" en ståndpunkt att bli ack så mycket tydligare. Alla de åsikter som uttrycks här är mina, tro inget annat, men alltsom oftast gillar jag att provocera.

Därför:

Mina nya kategorier!

Betraktelser - Mina vardagsbetraktelser, kort och gott. Det jag ser i min vardag, presenterat på ett roligt vis.
Bildäää - För vad vore en blogg utan bilder?
"Dagbok" - Om jag möjligtvis skulle få för mig att skriva något allvarligt och personligt.
In your face! - Ren och skär provokation. Ifall ni tar illa upp av ett inlägg, och tänker skrika åt mig - har det stämpeln "In your face!" överdriver jag högst antagligen en HEL del.
Krönikor - "Intressanta" och (förhoppningsvis) roliga inlägg.

Soppa-torsk med poliser

*telefonen ringer sent en kväll*

Jag: Hallå?
Min Anna: Hej, det är jag. vi har fått soppa-torsk!
Jag: *suck* Okej... Jag kommer.

Så jag kör iväg. Jag ser en polisbil ett par gator längre fram, och efter en stund blåser en ambulans förbi mig i full fart. Sedan ringer det igen:

Min Anna: Uhm... Vi har polis och ambulans här nu.
Jag: Vad?!
Min Anna: Ja, vi hade satt på varningsblinkers. Och sedan stannade polisen här, men då vi förklarat vad det var sa dom i sin radio "Okej, ni kan peruutta ambulansen, det var bara bensinstopp."

Det gjorde min kväll. Verkligen.

Hell week

And so it has begun....

Effektiva spelledare?

Vicke: "Hej Fredrik. Vi måste diskutera vårt lajv idag, då det är en vecka tills det ska hållas och saker inte är klara ännu. kan du komma till mig på öl och bastu så vi får snacka?" 

Effektiva spelledare vi är, verkligen... 


Bra dag

Idag var en rätt så bra dag, då jag ändå lyckades hålla humöret uppe en aning. Kan ha lite med läkarbesöket igår att göra. Ett litet Omertá-bakslag kom givetvis, men det kan man inte så mycket åt.



Det där var INTE jag idag, då den här bilden är typ - skitgammal. Men inte desto mindre är det jag, tillsammans med världens odjur.

(Ja, alltså, JAG är den tvåbenta varelsen, och odjuret är inlåst i korgen. Geez, vad man måste förklara!)

Mister Ondskefull Halvalv himself:

Min DnD-karaktär, Lolindír. Han är ond som få.



Hört i klipprummet

Replik 1:
"Ida, du ser trött ut. Har du knullat?"

Replik 2:
"Jag skäms för att jag varit så mycket borta!"
"Du ska inte skämmas, du är ju chefen! Du ska ha piskan på vår rygg bara!"
"Ja, jag kunde ha krävt att ni skulle ha programmet klart då jag kom hem!"

Replik 3:
"Han är utstött. Han har säkert epilepsi."

Våldtagen flicka tar sitt liv - åtalet läggs ned

Nog är det en fruktansvärt rättvis värld vi lever i, inte sant? En flicka, som blivit våldtagen upprepade gånger, tar sitt liv då hon är för rädd för att möta förövaren. Och så lägger åklagarfan NER åtalet mot våldtäkts-äcklet?! Liksom, "Jaha, hon dog. Allt är väl bra då, eller?"

Jag är en rätt så förlåtande person, egentligen. Men i det här fallet vet jag inte vem jag helst skulle kastrera med en trubbig osthyvel - våldtäktsmannen eller åklagaren?

Ven skulle ni välja, kära läsare?

Grattis, Brorsan!


(Källa:
I can haz cheezburger)

Det kittlar på min tunga

Ungefär så måste min katt ha tyckt för någon dag sedan.

Jag vaknade då mitt i natten av ett underligt pipande ljud i lägenheten. Jag brydde mig inte desto mer i vad det var, då ingen rök syntes och några marsianer inte var inom synhåll. Nästa morgon märkte jag att det var min telefonladdare som tjöt, och att den inte laddat över huvud taget.

Det var först idag som jag insåg att sladden var avbiten. Av min katt. Tack, Kimi?

Teh Twilight, eller "Jag sparklar nog jag, perkele"

Låt mig till att börja med förvarna samtliga Twilight-älskare. Jag KOMMER att slakta er favorit-bok, obönhörligen och utan pardon (men inte desto mindre med glimten i ögat, som alltid), men jag gör detta baserat på mina egna erfarenheter av boken och inte (som tidigare) på grund av en "vittu den där boken suger" - känsla.

Första gången jag hörde talas om fenomenet Twilight (vilket av någon anledning blivit översatt till "Om jag kunde drömma") var jag passivt positiv. Jag gillar nämligen den klassiska bilden man har av vampyrer som ondskefulla blodsugande demoner som terroriserar människan. Det, plus att jag ju är en inbiten skräckfantast. Så, en till vampyrskräckis kan knappast skada någon, tänkte jag.

Det vill säga, jag tänkte så ända tills jag hörde om ett par saker som genast tog bort min respekt för bokfan.  Att boken mer var en kärleksnovell än en skräckis brydde jag mig inte i - vampyrer har nog tidigare i den litterära historien pokat på människokvinnor. Men det faktum att författaren (enligt hörsägen då ännu) fullkomligt våldtog vampyr-myten fick mig att se rött.

Så jag vägrade läsa boken. Jag blev fastare i min övertygelse då bokens popularitet sköt i höjden, och "alla" blev förälskade i Edward Cullen. Filmen, vars trailer var det mest kliché-aktiga fantasyfanskap jag någonsin sett, förbigick jag med kutig rygg, höjda händer och ett väsande läte ur munnen. Min ställning gentemot boken var alltså "Om jag kunde glömma (att den existerar är allt bra)".

Tills jag ändå bestämde mig för att läsa den. På originalspråk, givetvis, då detta av någon anledning förhöjer läsupplevelsen. Jag är en rationell människa och jag brukar inte hata saker utan orsak, så jag ville se om boken motsvarade mina förväntningar, i brist på bättre ordval. Vilket den givetvis gjorde.

Kvinnan kan använda sitt modersmål. Så mycket ger jag henne i alla fall. Men hon har missat det här med att en författare också måste klara av att skriva en bra (och framför allt LOGISK) historia.  En tidigare utstött flicka flyttar till en småstad för att hennes morsa ska få resa jorden runt med sin nya kärlek . Genast får hon en massa vänner och manliga beundrare, efter att tidigare inte ens haft en pojkvän. En av dessa råkar vara en vampyr, vilket hon får reda på efter att ha lurat en indianpojke att hon var kåt på honom, så att han berättar de lokala historierna. Dessa lokala historier innehåller givetvis detaljerade berättelser om en viss familj på orten, men ÄNDÅ har ingen märkt något konstigt med dom.

Läraren: "Hej, Edward, visst var du i min klass ifjol också? Och året före det, vet jag bestämt."
Edward: Jo, men jag är nog ändå en vanlig sjuttonåring. Så vanlig att jag varit detta i flera år nu utan att ni märker det. *dazzle*
Läraren: Åh, ok.

Vilket också förvånar mig. Edward, som är en fucking VAMPYR som levt "a while", som han uttrycker det, går i SKOLAN "för att han vill vara vanlig." Ursäkt, fröken författare, men vore JAG en hundraårig vampyr med superkrafter (förmågan att stoppa bilar, lysa i solljus [urk] och "dazzla" människor) skulle jag DEFINITIVT inte vilja vara "vanlig."

Logiken försvinner också i samband med karaktärernas historia. Edward försöker först frenetiskt undvika Bella, för att sedan försöka poka på henne. Bella, fröken oskuld och rättrådighet, har aldrig tidigare haft en pojkvän, men lockar ändå till sig ALLA av det manliga könet. Och, åh, Bella är mer förälder åt sina föräldrar än vad de är åt HENNE. Hennes mor är en slarvmaja som Bella måste hålla reda på för att hon ens ska veta hur man gör för att andas. Hennes far har bott ensam i MÅNGA år men Bella måste ändå koka åt honom, för det kan han givetvis inte själv. Och alla elever i skolan är som tagna ur en "såhär skriver du en high shcool-roman"-guidebok.

Vilket för mig till nästa ämne. Trailern till filmatiseringen av boken var en enda kliché-soppa, ja, men vad kan man som filmare göra då hela BOKEN är en enda uppradning av klichéer efter klichéer? En liten sömnig småstad där solen aldrig skiner? Check. En utstött nördflicka som är cynisk som en tant som aldrig tappat oskulden? Check. En farsa som inte kan koka och en morsa som bara MÅSTE ha någon som "tar hand om henne?" Check. En snygg vampyr som ALLA blir förälskade i men som är såå farlig? Check. Jag menar, har hon över huvud taget hittat på NÅGON karaktär själv?

Och hennes våldtäkt av vampyrmyten, då. Ja, jovisst, alla som använder denna i sina historier ändrar kanske lite på den så att den ska passa. Man kanske undviker det där lilla faktumet att vampyrer inte tål vitlök och religiösa symboler, medan man ger dom ett annat attribut som passar. Men man måste ändå följa VISSA mallar då man arbetar med vampyrer, för att de liksom ska kunna kallas "vampyrer." Jag är väl medveten om att vampyrer i ett antal andra berättelser klarat av att vara ute i solljus, men att de "glänser'" i solen är att gå ett steg för långt. Och jag vet mycket väl att Twilight är en kärlekshistoria, men en vampyr som inte på NÅGOT vis reagerar som en vampyr BÖR göra kan enligt mig inte kallas vampyr. Möjligen vamp, men det är också allt. Jag håller så med en annan bloggare, som sade "twilights förhållande till vampyrer är som att bli överkörd av en buss jämfört med att åka i den. Du har vägen, hjulen, motorn men det är ändå inte riktigt samma upplevelse."

All in all: Nej, jag gillar inte boken. Ja, jag vet att "alla" som läser fantasy SKA gilla den. Ja, jag vet att den handlar om vampyrer (host) och att den är populär. Jag kunde inte bry mig mindre. Twilight suger hästpung, och att kalla historien ett litterärt mästerverk är att förolämpa ALLA andra författare, någonsin.





Omertá II - Vendetta



Vad tycks?
Och fanken anamma, Sport förlorade!

Kattmat är gott

Vem kunde ana att kattmat på smörgås faktiskt kan vara gott? Men så är man ju en fattig studerande också.
Kattmaten bestod i det här fallet av tonfisk.

Alltså...

...Vi är elaka. Vi är så ELAKA! 


Supa med dyr utrustning

Hört på stan:
"Jaha, så ni ska ha knarkfest ikväll?"
"Japp. Vill du komma?"

Vårt tv-program blir bara bättre och bättre. Ikväll kör vi en iscensatt hemmafest med extacy (godis), heroin (pudersocker) och sprit (sprit.) Detta tillsammans med simulerande av skadegörelse och slagsmål. Plus att vi ska filma med skolans utrustning. Medan vi är i fyllan.

Borde jag för en gångs skull ta med min kamera?

"DU ÄR DUMPAD, HAHA!" *signaturmelodi*

Hittade det här ute på nätets vida gömmor, och som det journalistyngel jag låtsas vara ska jag ge en kommentar. NRJ är ju förvisso en underhållningsradio, varför de stora samhälleliga sakerna inte får lika stor vikt och inslag som detta kan förekomma, men änd...

*skruvar sig lite* Fuck it.

Om inte ovanstående inslag var ett skämt har ni slutligen gjort det. Fått mig att tappa tron på mänskligheten. Jag kan ju förvisso göra som de flesta kommentatorerna och skrika ut min vanmakt i versaler, men på riktigt, ni förstår nog vad jag menar då jag säger att det där var det fucking värsta jag någonsin hört. Man kan ju också fråga sig hur fa-an man kan göra så där, men med tanke på de medverkandes (inte killens, då) IQ-kvot skulle svaret nog bli ett gutturalt "höh?"

En fråga, bara. Jag vet att NRJ (som sagt) är en underhållningsradio, men PASSAR det sig verkligen att GLATT utbrista "du har blivit dumpad?" Verkligen?

Angående Omertá...

Helt appropå lajvet jag, Vicke och Calle ordnar ger den här bilden den rätta gangstermentaliteten. Verkliga N.A.T.T.-kissor, inte sant?




Källa: I can haz cheezburger, lol.

Fucking studiestöd!

Wohoo, jag kan äntligen LEVA!

 

Onödig uppbrusning

Vill be offentligt om ursäkt för att jag brusade upp igår. Jag var trött, sjuk och tolkade saker fel. Inte min mening, om man säger så.

Vill ogärna också gå in på exakt vad jag blev "gramse" över. Det är över nu.

Förhoppningsvis nya tag på måndag...

...

Och jag är inte bitter, som någon annan man sa. Sådär går det då man blir trött, typ.

I still love ya :P

Jag vill säga en sak:

Jag är ingen bra kameraman. Jag saknar utbildning, och jag vet inte hur man gör för att få till de där "fina" bilderna vi behöver för vårt program.

Men jag gör mitt bästa, med den grundkunskap jag har om filmandets ädla konst. Jag gör uppgiften jag får enligt det sätt jag blivit lärd, särskilt som det var den första vettiga uppgiften jag fått på hela dan.

Och det där är tacken?

Tack så satans.

Bildäää... Igen

På ett vis tycker jag att "bilder" + "dagbok" = "Långt ifrån sant". Men, som den medievana journalist-studerande jag är vet jag också att sida upp och sida ner av text är jävligt tråkigt. Därför en bild av mig som lajvare:



Tryck på bilden (*pekar*) för att komma till världens bästa finlandssvenska rollspelsförening. Väl där kan ni anmäla er till maffialajvet Omertá II - Vendetta, då vi fått en ROLL LEDIG idag. Workshop i helgen, så hurry up, will ya?

The Hangö

Idag, då man ligger hemma med förkylning då resten av gruppen filmar i Närpes, kan man göra en sammanfattning av hur Hangöresan EGENTLIGEN var.

Den var, EGENTLIGEN, helt ok.

På måndag eftermiddag begav vi oss iväg från Vasa. Vi var jag, Harald, Ida och vår lärare - Ursäkta, Mentor - Jonas. Resan ner kan egentligen sägas vara händelselös, men redan då vi lämnat Närpes bakom oss hade vi uppnått en helt ny nivå av dålig humor. Den skulle, skulle det visa sig, endast sjunka under resans gång.

Vi checkade in på Hotel Maja (Gräddnos) i Finlands Soligaste Stad, (The) Hangö. Detta efter en resa där Mega Dance -94 och Poke My Face (Lady Gaga - Pokerface) avnjutits. Efter en rejäl pizzaportion och lite nödvändigheter från närmsta Sale började vi planera bilder. Redan då var jag helt übersjuk.

Dagen därpå började vi filma. Klockan 9 på morgonen trängde vi oss in på puben "Grönan" (klockan 9 på en krog, otroligt) och träffade vårt första intervjuoffer. Klockan elva var det dags för nästa intervju.

Stressen hade tills detta hållits borta, och trots vissa personer vi stötte på var stämningen god. Nya bevingade ord myntades, såsom "att bli fysiskt våldtagen" och "epilepsi". Då fick vi ett samtal som definitivt förmörkade himlen en stund, och vi fick first-hand lära oss hur jävligt det ibland kan vara som journalist då FOLK JU SÅ GÄRNA MISSFÖRSTÅR VAD MAN SÄGER. Caps lock.

Nå, kraftigt försenade på grund av missförståndet gav vi oss iväg mot Ekenäs för den sista intervjun. Här kom vi in på resans verkliga (superroliga) bottennapp - Döda-rektorsskämt, incestskämt och rasistskämt. Den politiska inkorrektheten var så kraftig att vi ibland blev tvungna att säga ajaj, då våra öron blödde för mycket.

Polis intervjuades i Ekenäs polisstation, och eftersom han var så Clint Eastwood av sig räddades vår resa. Fången som reagerade med ett "aha, ok" på att han blev tvungen att stanna ännu en natt i butkan  var bara bonus.

Hemresan, som slutade ungefär kvart över elva på natten, ägnades totalt åt världens bästa (sämsta) skämt. Sällan har ett par snattade karelska piroger varit så roliga som då.

All in all: Jag har valt VÄRLDENS bästa yrke. Period.

"Vet du vad som är rött, silvrigt och kryper mot väggen? En rektor med gafflar i ögonen."
"Vet du vad som är rött, grönt, silvrigt och ligger vid väggen? Samma rektor tre veckor senare."