Trötthetsinlägg:

Fan. Inte igen.

And I'm off, again...

Ut på nya äventyr beger jag mig, med min fina vita springare. Iväg till Kokkola, där Mörkret bor. Till Jeppis, där släktträdet växer. Till Nykaabi, Där Många Onda Ting dväljs. Till Vörå, som ligger Långt Bak Takana. Dit ska jag imorgon. Be prepared.

Tidningsutdelande is teh shit.

Kor=roten till ALLT det onda?

Ibland blir jag verkligen förvånad över människornas dumheter. Tänk er följande scenario: Vi har en värld, som är i nävarna på en stor fet klimatkris. Alltför mycket koldioxid och liknande gaser i luften, ni vet. Människorna, som sitter där i sina smogindränkta städer, tänker för sig själva: "Vad månne vi kan göra för att förhindra det här?" Och sedan väljer de det naturligaste alternativet; Det vill säga, de skjuter bort all skuld från sig själva och går istället åt djuren.

Osannolikt? Nej, tyvärr. Det har hänt.

Korna är alltså beskyllda (?) för att orsaka 40 % av hela växthuseffekten. De producerar alltså metan via "avgaser" och detta orsakar då klimatkrisen, enligt forskare. Det sjuka med det här är inte bara det faktum att kor har funnits i all värld, medan den enorma mängden fabriker, bilar, flygplan, sprayburkar och så vidare bara har funnits en kort tid. Det sjuka är inte heller bara det att vi människor så gärna förskjuter skulden från oss själva till något annat, så länge vi inte behöver avstå från vår lyx, våra bilar och vårt överflöd av materiella saker. (Åh, och för allt i världen, så länge vi inte behöver betala dyra pengar för att rena upp miljön, eller stänga fabriker) Det sjuka är inte heller det att vi nu tydligen skyller växthuseffekten på ett djur och dess fullkomligt naturliga reflexer; ett djur som varken förstår vad vi talar om eller, för den delen, kan göra något ÅT det vi talar om. Det är inte heller det att man inte kan låta bli att ställa sig frågan "om det stämmer då?" Vad händer då? Ska vi skjuta korna? Förbjuda dem att prutta? Inrätta katalysatorer eller straffavgifter?

Nej, det sjuka är att jag för cirka ett år sedan läste/hörde ett skämt om just detta - att kors fjärtar kunde förorsaka klimatkrisen. Guess it turned out to be true, then.

Världsbäst test!

This made my day, turns out I'm... Gay. 

Muddrfuck...

Nu är det, enligt konstens alla regler, natt. Det är mörkt ute. Check. Gossen är trött. Check. Och gossen BORDE sitta uppe och läsa roliga böcker till kandidaten, men gossen orkar inte vara uppe längre, för han måste sova så att han orkar stiga upp jättetidigt imorgon för att gå till skolan. Mudderfuck ändå.

Det värsta är att jag, som tidigare predikat allmän "stressa inte upp er" - filosofi, nu börjar bli stressad. Jag har skitmycket att göra ännu i vår, och redan nu går jag på tomgång... Är det så här att vara en äkta akademiker? Bolla med tusen bollar i luften alltmedan man desperat försöker hinna andas däremellan?

Men trots det ser jag nog fram emot våren. Jag börjar sådär smått ha alla kurser på raden, och min kandidat blir med 80% säkerhet av. Sedan startar snart
Wasaspexet årets produktion, och där ska jag delta som scengångare, är det tänkt. Så visst, våren kommer att vara skitfull med jobb, men hej, det är så jag vill ha det.

Vit månad ftw!

Dåku-Såpor

Igår såg jag, fullkomligt av egen fri vilja, på det fashionabla programmet America's Top Model. Då jag satt där i soffan och begrundade informationen som träffade mina ögonhålor, insåg jag att programmet till och med var värre än vad jag tidigare hade föreställt mig. Medan jag gjorde en mental anteckning i min "Fördomar-som-bekräftats-lista" (det tog sin plats tillsammans med "Granibor, Korv-Görans Kebab och Marsipaner) startade ännu en mental verksamhet; Jag började, på fullt allvar, filosofera kring hur jag skulle kunna skapa tusenfalt bättre dåkusåpor än vad som nu finns, med utgångspunkt från de nu existerande.

Den första jag kom att tänka på var ju givetvis Top Model, eller som den heter på finska, Huippumalli Haussa. Detta fantastiska namn kunde man ju givetvis ändra till det klatchiga Huippuballi Taskussa, som skulle vara en tävling för manliga män. Den skulle gå ut på att se vem av de deltagande som har den vackraste penisen, därav namnet.

Även om Desperate Housewifes, eller som det heter på finska, Täydelliset Naiset, inte är en dåkusåpa kan man med fördel skapa en sådan med liknande namn. Liksom den ovanstående skulle Täydelliset Bajset bestå av en tävling mellan olika individer, även om denna skulle tillåta kvinnliga individer och handla om att utse det bästa, nyttigaste och fiberrikaste bajset. Såsom vi säger här på laande skulle denna serie alltså vara "prima skit."

Ota tai jätä är en förfinskad version av det svenska - åh, ursäkta mig - amerikanska programmet Deal or no Deal. Den nya totalt ägande dåkusåpan skulle givetvis heta Ota tää jämä och förvandla tidigare hälsopellar till fullblodade rökare. Det fantastiska underhållningsprogrammet Hauskat Kotivideot kunde med fördel ändras till Hauskat Kotipizzat, där en oberoende jury bestående av  Rabbe Grönblom och Markku Lumio skulle utse Vasas roligaste pizzahak. Åh, och det skulle isåfall bara handla om Kotipizza-ställen. De övriga (lantlig benämning på dessa borttagen pga överhängande HMF-risk) skulle inte få vara med.

Det sista programmet som jag skulle skapa skulle basera sig på det avskyvärda Let's Dance. Liksom sitt ursprungsprogram skulle detta ta kändisar, och dessa skulle lära sig av proffs inom området, men tävlingsformen skulle inte vara dans, utan snarare intag av diverse halucinogena droger. Även schamaniska tekniker och ravepartyn kunde komma ifåga. Namnet på programmet skulle ju givetvis vara Let's Trance.

Här har ni nu ett urval av de program jag skulle skapa. Säg mig, har jag en framtid inom tv:n?

Jag, ett datageni?

Nu kommer återigen ett kort inlägg, även om jag hade tänkt ut världens bästa argumenterande text igår natt. Den var lång, cyniskt bitter, ofattbart elak, välsammanhängande OCH den tog upp ett allvarligt socialt problem. Jag har nu såväl glömt bort hur texten löd som insett att jag är svårt yrkesskadad. Dessutom låg jag sömnlös större delen av natten, varför jag antar att jag borde ta ett par dagar ledigt.

Hur som helst. Orsaken till att jag skriver idag är att jag installerade ett litet spel idag. Frets on Fire, någon sorts Guitar Hero-klon för de fattiga. Spelet fungerade givetvis inte, och då det dök upp en liten varningsruta som pep något om WINNT började jag ganska snabbt tänka "...shit..." Mina farhågor besannades (?) då jag snabbt insåg att jag i princip har 2/3 mer diskutrymme nu EFTER att jag installerade ett litet spel, än vad jag hade tidigare. Så, om någon mot all förmodan kan förklara exakt vad som har hänt här är jag mycket tacksam.

Någon annan som har problem med datorerna är tydligen den förnäma föreningen
NDE. It's a shame.

Oh, BY the way...

...Så tycker jag att det är helt otroligt kul att Kevin Federline är orolig för sina barns hälsa, då Britney knarkar så mycket. Kommer det från mannen som lämnade sin gravida fru för Britney, skapade världens värsta raplåt och är hög som L.A.:s skyskrapor?

Det största jävla bullcrapet jag någonsin har läst!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_374506.svd

Jag hittade denna artikel helt slumpmässigt, efter att jag utövat min största hobby: att googla mig själv. För att köra en kort summering av artikeln hävdar alltså en av ERA (ja, ni läste rätt: ERA) forskare att Finland i princip är nazister - eller var, under andra världskriget - och att allt var vårt fel och att vi torterade ryska småbarn och att vi ville ha ett etniskt rent Stor-Finland. Det där var i princip vad artikeln handlade om.

Det som är KUL är ju att er lilla forskare inte nämner det lilla faktum att Finland ALDRIG anföll Sovjetunionen utan snarare tvärtom, NÅGONSTANS. Vi anfölls först i såväl Vinter- som Fortsättningskriget, och en naturlig reaktion på anfall är ju att slå tillbaka. Sant är att det hände saker som inte är något att vara stolt över, men så sker i alla krig. Och sant är också att vi var allierade/vapenbröder/whatthefuckeveryouwannacallit med Nazi-Tyskland. Och här kommer det roliga: Artikeln menar att "Vi inte TVINGADES till det." Min spontana reaktion var ungefär: "No, SHIT?" Finland anfölls, fullkomligt oprovocerat, av ett annat land. Finland begär naturligtvis om hjälp, då Finland inte har direkt överflöd av vare sig soldater eller vapen. De Allierade vill inte hjälpa, för Sovjet är (var) deras vän. Nå, vem ska man då vända sig till? Enkel logik: Min fiendes fiende är min vän. Hej, Nazi-Tyskland! Att sen Hitler gick och uttalade sig om Brödraskap och whatnot är inte vårt fel, då Finska soldater ENDAST utkämpade "sitt" krig, och INTE tyskarnas. Så, vi i Finland är inte alls så ovetande om den här "nedtystade" sanningen, då jag personligen vetat om detta sedan 7-årsåldern!

Så var det det där med Suur-Suomi. Jag har aldrig - aldrig- hört något värre än att Finland ville ha ett "rasligt rent Fjärrkarelen." När forskaren i fråga tar upp ordet "Lebensraum" och börjar påstå att vi utsatte Sverige för FARA, bränns mina proppar. På riktigt.

Jag skulle gärna utkräva en offentlig ursäkt, men då artikeln är sådär gammal och då jag vet av egen erfarenhet att det är svårare att dra en ursäkt ur en människa än att slita pälsen av en levande nykastrerad björn på anabola, tror jag att jag nöjer mig med ett svavelosande inlägg. Igen.

Nytt år, nya tår...

Se på satan, här har jag helt sonika glömt bort mina onlajn-förpliktelser (jaha) och inte skrivit min blogg på skitlänge (och vem bryr sig). Men jag skyller på julledigheten. Det finns inget som går upp emot överdosering av skinka för att skaka musten ur en.

Jao. Nytt år var det nu då, tydligen. Som brukligt borde man ju - om man vill vara riktigt hipp och in och stureplanig - kommentera dels det gamla året, och dels se framåt. Helt bör man ha kommit till djup insikt och yttra livsvisdomar alltmedan skitnödig musik spelar i bakgrunden.

2007 var - ursäkta att göra er besvikna - ett riktigt ok år. Många saker som jag tänkt göra blev inte av, medan andra igen blev det. Någon desto djupare själsomstörtande omg-jag-är-världens-frälsare-insikt har jag inte fått uppenbarad för mig. 2008 kan bli ett helt ok år. Jag har många saker planerade, i alla fall. I bästa fall skiter sig bara hälften.

Se det här som min nyårskrönika.

Humör: Gash-vad-klockan-är-mycket-jag-vill-sova-nu.
Musik: Sabaton - Primo Victoria